NUL TEEN ART

NUL TEEN ART is een creatief platform waar Rotterdamse jongeren van 14 tot 17 jaar ervaring opdoen met beroepen uit de kunstsector.

Het biedt de deelnemers de buitenschoolse mogelijkheid om zich te ontwikkelen en kennis te maken met het werkveld. Door middel van contact momenten met coaches en professionele makers worden de deelnemers uitgedaagd om grenzen te verleggen. Tijdens diverse presentatie momenten tonen de makers hun werk aan de buitenwereld waarmee hun beelden buiten de context van de school- en/of huismuren wordt gehaald. De organisatie beheert en organiseert verschillende vormen waarbij de jonge makers hun werk of expertise kunnen verkopen. 

Tekst: Sharvani Lachman

Logo: @amandaisonadventure 

  • Instagram

De Willem de Kooning Academie ondersteunt het concept van NUL TEEN ART en daarom werken zij intensief samen.

 

In november 2019 is er contact gelegd met alumni van de docentenopleiding om Rotterdamse scholen te wijzen op deze mogelijkheid voor hun leerlingen. Er waren meer dan twintig jongeren geïnteresseerd om deel te nemen aan de tentoonstelling die in april 2020 zou plaatsvinden. Er zou een fysieke show worden georganiseerd in de Red Floor Gallery van de WdKA. Dit is omwille corona niet gerealiseerd. Anno november 2020 is er een aantal deelnemers nog steeds aangehaakt. Deze groep werkt nu toe naar een printbare tentoonstelling in samenwerking met Print&Play. Deze wordt februari 2021 gepubliceerd.

 

De afbeeldingen op deze pagina zijn de werken van makers die zouden deelnemen aan de jongerententoonstelling. Voor actuele beelden, zie onze Instagram @nulteenart.