Over

Fabienne Hendriks (1996) gebruikt haar kunstenaarspraktijk als opening om haar leven op een bepaalde manier vast te grijpen. Een manier die die nog vormgegeven moet worden. De vrijheid die ze hierin ervaart, vindt ze nergens anders terug. Daarom koestert ze de beeldende kunst in haar hart.

 

Wat ze uit haar eigen leven wil vastgrijpen, zijn de relaties die zij met mensen om zich heen deelt. Elke relatie is anders en het uitzoeken waard. Er lopen dan ook verschillende onderzoeken, gelijktijdig, door elkaar heen. Hendriks werkt intuïtief en associatief, waardoor zij geen enkel werk als definitief of eindig beschouwt. Bovendien zijn de media in de beeldende kunst een oneindige bron van inspiratie voor haar. Elk medium brengt immers een andere betekenis met zich mee, wat haar laat afvragen naar welke betekenis ze precies op zoek is.

 

Het beeldend werk van Hendriks start altijd bij het creëren van een activerende situatie. Vanuit deze positie gaat ze aan de slag met de input die zij van haar omgeving krijgt, waarna de zoektocht naar het juiste medium begint. Daarmee experimenteert ze.

 

Hendriks is trotse eigenaar van NUL TEEN ART. Een organisatie die voor Rotterdamse jongeren de kans geeft om te maken en hun maakproces te ontwikkelen. Klik hier voor meer info.

 

"Als jij bepaalt dat het iets is, dan is het iets"