top of page

Over

Fabienne Hendriks (1996) gebruikt haar kunstenaarspraktijk als opening om stil te staan met wie en in welke ruimte zij haar leven deelt. Ze ontwerpt situaties waar ze zichzelf kwetsbaar kan opstellen en de ander iets kan geven.

 

Wat ze uit haar eigen leven wil vastgrijpen, zijn de relaties die zij als inspirerend en intens ervaart. Elke relatie is anders en het uitzoeken waard. Er lopen dan ook verschillende onderzoeken, gelijktijdig, door elkaar heen. Hendriks werkt intuïtief en associatief, waardoor zij geen enkel werk als definitief of eindig beschouwt. Bovendien zijn de media in de beeldende kunst een oneindige bron van inspiratie voor haar. Elk medium brengt immers een andere betekenis met zich mee, wat haar laat afvragen naar welke betekenis ze precies op zoek is.

 

Het beeldend werk van Hendriks start altijd bij het creëren van een activerende situatie. Vanuit deze positie gaat ze aan de slag met de input die zij van haar omgeving krijgt, waarna de zoektocht naar het juiste medium begint. Daarmee experimenteert ze.

 

Naast haar eigen artistieke praktijk, is Hendriks docent Beeldende Kunst en Vormgeving in het voortgezet onderwijs. Daar ziet ze de meest wonderlijke werken ontstaan en dat wilt ze van de daken schreeuwen. Vanuit deze rol is de drive ontstaan om de nieuwe generatie kunstenaars een podium bieden. Daarom is zij trotse initiatiefneemster van NUL TEEN ART: een organisatie die Rotterdamse jongeren de kans geeft om hun werk aan een publiek te tonen en hun werk eventueel te verkopen. Hierdoor neemt ze de jongerenkunst serieus en biedt ze hen een unieke kans om zich te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie.

 

bottom of page